Zeer grote brand in Laar (Weert)

9 oktober 2023

Bij een loods aan de Boeketweg in Laar (Weert) is vanavond een zeer grote brand uitgebroken. De brandweer zet meerdere blusvoertuigen en waterwagens in om de brand te bestrijden.

 

Laatste updates

maandag 9 oktober 2023 om 23:49 uur

Eindbericht

Maandagavond 9 oktober heeft er brand gewoed bij een agrarisch bedrijf aan de Boeketweg in Laar (Weert). Bij de brand zijn roetdeeltjes vrijgekomen die neergedwarreld zijn in het gebied Nederweert, Nederweert-Eind, Ospel, Ospeldijk, Kampershoek Weert en een klein zuidelijk deel van Meijel. Deze deeltjes kunnen gewoon met water gespoeld worden.  Er zijn geen verdere maatregelen nodig.

Bij de brand zijn tevens zonnepanelen betrokken geweest. Deeltjes hiervan kunnen gevonden worden in een gebied dat vanaf het brandadres circa 1 km richting de A2 loopt langs de Boeketweg. Deze deeltjes kunnen gewoon opgepakt worden en mogen met het restafval verwijderd worden. 

Mocht u nog verdere vragen hebben, dan verzoeken we u om tijdens de reguliere openingstijden contact op te nemen met uw gemeente:

Gemeente Weert 0495-575000
Gemeente Nederweert 0495-677111
Gemeente Peel en Maas 077-3066666

maandag 9 oktober 2023 om 21:05 uur

NL Alert verstuurd

Ruikt u de rook of heeft u er last van? Sluit uw ramen en deuren en zet uw ventilatiesysteem uit. Blijf weg uit de omgeving van de brand en geef hulpdiensten de ruimte. In het gebied Nederweert en Nederweert-Eind is een NL Alert verstuurd met dit advies