Zeer grote brand Leeuwerweg Melderslo

vrijdag 16 juni 2023

Melderslo - rond 01:15 uur in de nacht is bij de meldkamer brandweer melding gemaakt van brand in een schuur aan de Leeuwerweg. Toen de brand zeer snel oversloeg naar de woning, hebben de bewoners zichzelf in veiligheid weten te brengen. De brand wist zich te ontwikkelen tot een uitslaande brand waarop snel meerdere brandweereenheden ter plaatse zijn gekomen.

Omdat al snel duidelijk werd dat zowel de schuur als ook de woning volledig in brand stonden is er door de brandweer opgeschaald naar een zeer grote brand, wat betekend dat er meerdere blusvoertuigen als ook ondersteunende voertuigen met extra water ter plaatse zijn gekomen. De bewoners hebben zichzelf in veiligheid kunnen brengen, wel bleken er nog enkele honden in de woning aanwezig te zijn. 1 hond is door de bewoners zelf mee naar buiten genomen, de brandweer heeft de andere honden niet meer uit de woning kunnen halen. Ook is uit voorzorg een naastgelegen woning ontruimd. Bewoners van beide woningen zijn opgevangen en hebben de nacht elders doorgebracht.

Omdat de brand veel vliegvuur met zich meebracht is er nog een extra peloton van 4 bluswagens  opgeroepen om kort bij het incidentadres stand-by te komen staan. Dit zodat bij eventuele brandjes welke door de droogte door het vliegvuur zouden kunnen ontstaan snel aangepakt konden worden. Deze eenheden hebben gelukkig niet in actie hoeven komen. 

Rond 04:20 uur is het sein brandmeester gegeven, de brandweer is tot in de morgen nog bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

 

Overzicht