Woningbrand in appartement blijkt pannetje op vuur

zaterdag 24 juni 2023

Roermond - In een woning van een appartementencomplex aan de Lindenlaan heeft korte tijd een brandje gewoed. Het vuur, veroorzaakt door een pannetje op het fornuis, zorgde voor grote rookontwikkeling in het appartement. Bij het brandje raakte niemand gewond. De brandweer heeft de woning geventileerd en de Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoner te helpen met de afhandeling van de ontstane schade.

De brandweer is om 19.45 met meerdere eenheden uitgerukt voor een melding van een woningbrand in een appartementencomplex gelegen aan de Lindenlaan. Op de 5e etage werd door een oplettende buurman het brandalarm gehoord en werd brandlucht geroken. Bij aankomst van het eerste blusvoertuig bleek het al snel te gaan om een onbeheerd pannetje op het vuur. Dit was snel onder controle en de andere gealarmeerde blusvoertuigen waren niet meer nodig. 

De woning stond behoorlijk onder rook en de brandweer heeft de rook middels een overdrukventilator uit de woning geblazen. Om de gedupeerde bewoner te helpen met de afhandeling van de ontstane schade werd de Stichting Salvage ingeschakeld, een samenwerkingsverband van verzekeraars. er raakt bij de brand niemand gewond. 

Overzicht