Veel rook bij brand in woning in Echt

zondag 25 juni 2023

Echt - Er heeft brand gewoed in een vrijstaande woning aan de Maasbrachterweg. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling, maar uiteindelijk bleek het te gaan om een brand in een vaatwasser. De brand die snel werd geblust, veroorzaakte de nodige rookschade in de gehele woning. Bij de brand raakte niemand gewond.

Om 13.45 uur werd er melding gemaakt van flinke rookontwikkeling komend uit een vrijstaande woning. De rook kwam onder de dakpannen vandaag en in eerste instantie leek het te gaan om een zolderbrand. Hierop werden direct meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker van de brandweer opgeroepen.

De brandweer die snel ter plaatse was, trof een vrijstaande woning aan die geheel gevuld was met flinke rook. De bewoners waren niet thuis en de buren konden de brandweer toegang geven tot de woning. De ploegen van de brandweer verkenden de woning en kwamen snel tot de ontdekking dat de rook afkomstig was van een vaatwasser die in brand stond. Deze werd snel geblust. De rook had zich echter door de gehele woning verspreid. De brand was om 14.15 uur geblust en de brandweer zette een overdruk ventilator in om de rook uit de woning te blazen.

Om de gedupeerde bewoners te helpen met de afhandeling van de ontstane schade werd de Stichting Salvage ingeschakeld. Dit is een samenwerkingsverband van verzekeraars. Hoe de brand in de vaatwasser is ontstaan, is niet bekend. 

Overzicht