Natuurbrand Eendenmeer Maasduinen Nieuw-Bergen

zondag 4 juni 2023

Nieuw-Bergen - Op zondagmiddag rond 16:35 uur kwam bij de meldkamer van de Brandweer een melding van een buitenbrand aan het Eendenmeer te Nieuw-Bergen binnen. Het incident werd door de Brandweer in zeer korte tijd opgeschaald naar zeer grote Brand en uiteindelijk naar GRIP 1, gezien de grootte van het gebeid het mogelijk snelle uitbreidingsrisico. Er is voor dit incident groot ingezet om controle te krijgen op de brand en de uitbreiding ervan. De Brandweer zal nog lange tijd bezig zijn met het incident en de nacontrole. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen.

Nadat zondagmiddag de melding van een buitenbrand nabij het Eendenmeer te Nieuw-Bergen, bij de meldkamer binnenkwam, heeft de Brandweer in zeer korte tijd opgeschaald naar GRIP 1. De opschaling naar een GRIP 1 situatie behelst  een grootschalige inzet en structurele coördinatie tussen de hulpverleningsdiensten.  Bij de inzet zijn een tweetal pelotons ingezet om de brand te bestrijden. Tevens is de hulp ingeroepen van een droneteam om een zo goed mogelijk beeld van het gebied en de brandverspreiding te kunnen vormen. 

De brandweer zal nog enige uren bezig zijn met de blussing én controle van het maasduinen gebied ter hoogte van het Eendenmeer. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen.

Overzicht