Brand in appartement Weert

vrijdag 9 juni 2023

WEERT - kort na 21.30 uur, is brand ontstaan in een appartement, gelegen in een gebouw van 21 wooneenheden aan de Looimolenstraat. Vanwege de dichte rookontwikkeling in de woning, is de brandweer met 2 blusvoertuigen en een autoladder ter plaatse gegaan. Een buurman heeft de brand gemeld. Er blijkt niemand in de woning aanwezig te zijn en/of gewond geraakt te zijn. 

Bij aankomst van de eerste brandweereenheid, is niet duidelijk of nog iemand aanwezig is in de woning. De brandweerlieden moeten daarop de toegangsdeur forceren.
Eenmaal binnen blijkt de spoelbak van het toilet te branden en zorgt voor een fikse rookontwikkeling. Na een korte zoektocht, blijkt niemand in de woning aanwezig te zijn. Het sein "brand meester" kan daarna snel worden gegeven. 

De stichting "Salvage" die de gedupeerde(n) helpt, komt ter plaatse om te bekijken, of de inderhaast opgetrommelde bewoner (die elders was), de nacht ergens anders moet doorbrengen. De brandweer is bezig om de resterende rook uit het appartement te halen. 
 

 

 

Overzicht