Publieksjaarverslag 2022 Veiligheidsregio Limburg-Noord

3 maart 2023

Het digitale publieksjaarverslag 2022 van Veiligheidsregio Limburg-Noord staat online. Je leest in dit verslag een greep van de belangrijkste cijfers, werkzaamheden en gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Een jaar waarin we te maken kregen met nieuwe uitdagingen, maar ook het jaar waarin we de draad weer oppakten. Ook in 2022 was het weer écht samenwerken aan veiligheid en zorg.

De opvang van vluchtelingen uit Oekraïne is hier een mooi voorbeeld van. We zijn trots op de manier waarop we, vanuit onze taak binnen crisisbeheersing en rampenbestrijding, een regierol hebben vervuld in deze crisis. Vanuit onze veiligheidsregio faciliteerden we de 15 gemeenten in Limburg-Noord op verschillende vlakken.

Ook de brandweerzorg zat niet stil. Twee omvangrijke natuurbranden zorgden voor uitdagingen. Toch lukte het om de branden in de Mariapeel en De Meinweg onder controle te krijgen. Maar naast het werk in het veld was er ook aandacht voor preventie, onder andere met de rookmelderplicht-campagne.

Er werden veel mooie successen geboekt. Met het programma ‘Nu niet zwanger’ wonnen we ‘Het Gouden Handje’. Dit is een Limburgse prijs voor het beste professionele initiatief voor kindermishandeling. In het najaar presenteerden we onze nieuwe websites van de GGD, Risk Factory en Veiligheidsregio. Niet alleen een nieuwe uitstraling, maar ook nieuwe functionaliteiten zodat onze inwoners makkelijk en snel informatie vinden.

Het reguliere werk ging uiteraard ook ‘gewoon’ door. Zo vaccineerden we weer veel jongeren met vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma en gingen aan de slag met cyberveiligheid.  

We wensen je veel lees- en kijkplezier met dit publieksjaarverslag 2022!