Uitslaande brand Autobedrijf Tegelen

maandag 17 april 2023

Tegelen - Vanmorgen is een grote brand uitgebroken bij een autobedrijf op de Kaldenkerkerweg in Tegelen. Bij de brand kwam veel rook vrij. Tijdens de brand is niemand gewond geraakt. 

Even na 10 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand bij Autoservice Venlo in Tegelen. Het bedrijf ligt samen met 5 andere bedrijven in een bedrijfsverzamelgebouw. De brand breidde zich snel uit en er werd opgeschaald naar grote brand. Dit betekend dat er 4 tankautospuiten, enkele waterwagens en een redvoertuig naar het incident gaan om voldoende bluskracht te hebben voor de brandbestrijding.

Gezien de rookontwikkeling zijn ook meetploegen gealarmeerd voor metingen van de rook in de omgeving. Er zijn geen concentraties gemeten die een gevaar voor de gezondheid veroorzaken. Bewoners zijn wel gevraag om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Er kan nog enige tijd stank en geuroverlast zijn. Tijdens het incident werd de Kaldenkerkerweg enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Tegen kwart voor een werd het sein brand meeste gegeven. De brandweer zal nog enige tijd bezig zijn met het nablussen. Tijdens de brand is niemand gewond geraakt. Het pand heeft grote brand en waterschade. Het team brandonderzoek van de Veiligheidsregio Limburg-Noord gaat de brand onderzoeken.

 

Overzicht