Schuur in brand

dinsdag 26 september 2023

STRAMPROY - kort na 16.30 uur, is de brandweer massaal uitgerukt naar een felle vuurzee achter een woonhuis, gelegen aan de Bergerothweg. De eigenaresse van de schuur heeft de brand gemeld. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk niet te achterhalen, vanwege het felle vuur en de vele rook in het begin van de brand. Er hebben zich enkele explosies voorgedaan.

De eigenaar die in de woning verblijft, hoort buiten knetterende geluiden en heeft daarop alarm geslagen, en voordat de brandweer ter plaatse is, een personenauto verplaatst, zodat deze niet ten prooi is gevallen aan de vlammen.

Bij aankomst van de spuitgasten, staat een aanbouw van ongeveer 15 bij 7 meter in lichterlaaie, wat voor veel rookontwikkeling zorgt in de omgeving. Door de hittestraling loopt een nabijgelegen loods van 15 bij 40 meter, brandschade op aan de wanden. Naast roet- en rookschade in de loods, is hier geen brand ontstaan, door snel en effectief optreden van de brandweer, die met 3 blusvoertuigen, een waterwagen en een autoladder ter plaatse zijn gegaan. 
In de afgebrande aanbouw was een opslag van hout en auto-onderdelen. Waarschijnlijk zijn enkele gasflessen ontploft. 

Het sein "brand meester" is om 17.50 uur gegeven. Het nablussen zal nog enkele uurtjes duren. 
De stichting "Salvage" die namens de verzekeraars werkt, is gewaarschuwd om de eigenaren in de eerste uren bij te staan, met de afhandeling van de brand

De politie en brandweer doen geen onderzoek naar de oorzaak van de brand.

 

Overzicht