Middelbrand woning Broehuizenvorst

vrijdag 21 april 2023

Broekhuizenvorst - Vannacht heeft een brand gewoed in garage van een woning in de straat Op de Kamp. De brand was uitslaand en drie naastgelegen huizen zijn ontruimd. De bewoner van het brandadres heeft op tijd de woning kunnen verlaten. 

Even na drie uur vannacht werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in de garage van en woning. Vanwege de uitslaande brand en mogelijke overslag naar de woning en de buren werd opgeschaald naar middelbrand. Twee tankautospuiten en een ladderwagen zijn ingezet om de brand te bestrijden. Even na vier uur werd het sein brandmester gegeven.

De ambulance bemanning heeft de bewoner, die rook had ingeademd, ter plaatse onderzocht en behandeld. Verder zijn drie woningen van buren ontruimd. De bewoners zijn tijdelijk bij buren opgevangen en kunnen waarschijnlijk later terug naar hun woning. De bewoner van het brandadres kan voorlopig niet terug naar zijn woning. Voor hem wordt vervangende woonruimte geregeld.

De garage is uitgebrand. De woning heeft brand-, rook- en waterschade opgelopen. Het betrof een huurwoning van Wonen Limburg. Het team brandonderzoek gaat de brand onderzoeken. 

Overzicht