Heidebrand grote heide Venlo

woensdag 31 mei 2023

Op woensdag 31 mei heeft er in Venlo op de grote heide, kort een brand gewoed. De brandweer is met twee tankautospuiten en twee waterwagens hierop uitgerukt. De brandweer heeft de brand kunnen beperken tot een oppervlakte van ongeveer 250m2 en kon vrij snel het sein brandmeester geven. Er zijn bij de brand geen gewonden gevallen.

In de namiddag van woensdag 31 mei kwam bij de meldkamer brandweer een melding binnen van een heidebrand op de grote heide in Venlo. Nadat de brandweer met meerdere voertuigen was uitgerukt heeft men het incident redelijk snel van middelbrand naar grote brand opgeschaald. Het opschalen naar grote brand werd voornamelijk gedaan omdat men nog niet precies wist hoe groot de brand zou zijn en het verhoogde risico door de aanwezigheid van vrij veel wind. 

De brandweer had de brand snel onder controle waarna men het sein brandmeester kon geven. Om er zeker van te zijn dat de brand niet meer zou oplaaien is de brandweer nog even bezig geweest met nablussen en controleren.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is niet bekend. kon de brandweer niet 

Overzicht