Grote brand grillroom Horst

maandag 18 september 2023

Horst - Maandagmiddag 18 september heeft er een grote brand gewoed in een grillroom aan de Gasthuisstraat te Horst. De Brandweer ging met groot materieel ter plaatse. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De grillroom en de bovenwoning hebben veel schade opgelopen. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen.

Maandagmiddag is de Brandweer rond kwart over vier geallarmeerd geworden voor een woningbrand in het centrum van Horst. De brand bleek bij nader inzien te woeden in een grillroom aan de Gasthuisstraat. Voor de brand werd groot ingezet en heeft men snel opgeschaald naar grote brand, gezien de snelle branduitbreiding welke gepaard ging met veel rookontwikkeling.

In een direct aangrenzende gebouw waren ten tijde van de brand meerdere beperkt zelfredzame ouderen aanwezig. Met enige hulp van omstanders heeft de politie en de brandweer deze mensen tijdelijk, in het er tegenover gelegen 't Gasthoes, onderdak kunnen verschaffen. Na de evacuatie van het aangrenzende gebouw heeft de brandweer ervoor gezorgd dat de belendende panden gespaard zijn gebleven van brandoverslag. 

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Overzicht