Gewonde bij incident bij bedrijf in Blitterswijck

dinsdag 25 april 2023

BLITTERSWIJCK - Verschillende hulpdiensten zijn om 14.30 uur uitgerukt voor een ongeval met een mogelijke gevaarlijke stof bij een bedrijf aan de Veerweg. Tijdens reguliere werkzaamheden raakte 1 persoon onwel. De hulpdiensten kwamen met verschillende voertuigen ter plaatse.

Om 14.30 uur raakte een werknemer van het bedrijf gelegen aan de Veerweg tijdens werkzaamheden onwel door onbekende dampen. Hierop werden ondermeer een ambulance en snel genoeg ook andere hulpdiensten opgeroepen. Tot aankomst van de hulpdiensten verleende een collega van de medewerker eerste hulp. Daar in eerste instantie niet geheel duidelijk was , wat er precies aan de hand was, namen de hulpdiensten het zekere voor het onzekere en kwamen er meerdere voertuigen ter plaatse.

Bij aankomst nam de ambulance de zorg voor de werknemer over en deze persoon werd overgebracht naar het ziekenhuis. De collega die eerste hulp verleende werd ook ter plaatse onderzocht.

De brandweer heeft de ontstane situatie gestabiliseerd en in overleg het het bedrijf werd de situatie weer overgedragen. Daar de toedracht niet geheel duidelijk is, werd de arbeidsinspectie ingeschakeld die samen met het bedrijf een onderzoek zal instellen om de oorzaak te achterhalen.

De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met de overdracht.

Overzicht