Gewonde bij brand in klein appartementencomplex

zondag 5 november 2023

Baexem - In een klein appartementencomplex aan de Dorpstraat in Baexem heeft korte tijd brand gewoed. Bij deze brand raakte 1 persoon zwaargewond. Voor de hulpverlening kwamen meerdere brandweervoertuigen en ambulances ter plaatse. De bemanning van een opgeroepen traumahelikopter ondersteunde de ambulanceteams met de verzorging van het gewonde slachtoffer. De brand was snel geblust. Helaas heeft een kat in het getroffen appartement de brand niet overleefd. De oorzaak is onbekend.

De hulpdiensten werden vanochtend om iets na 8 uur gealarmeerd voor een brand in een woning aan de Dorpstraat. Hier was brand ontstaan in een van de 6 woningen in een kleinschalig appartementencomplex. Tijdens het aanrijden van de hulpdiensten was niet duidelijk of alle bewoners de woningen al hadden verlaten en daarom werd direct opgeschaald naar een zogenoemde "middel brand". Dit betekent dat er meerdere brandweervoertuigen opgeroepen worden.

Bij aankomst bleek er in 1 woning van het appartementencomplex brand te woeden. De brandweer ontruimde alle overige 5 woningen en trof in de woning waar brand woedde een persoon aan. Het zwaargewonde slachtoffer werd door de brandweer uit de woning gered en werd op straat door zowel brandweerlieden als ambulanceteams verzorgd. Zij werden hierbij ondersteund door de bemanning van een inmiddels gearriveerd traumateam.

Een bankstel dat vlam had gevat, werd snel geblust en iets na 9 uur was de brand volledig geblust. Het zwaargewonde slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd. In de getroffen woning bleek een kat de brand helaas niet overleefd te hebben. De brand veroorzaakte in enkele van de woningen rookschade en waterschade. Hiervoor werd de stichting Salvage opgeroepen, die als overkoepelende verzekeraarshulpdienst, de getroffen bewoners ondersteuning biedt. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. De hulpdiensten keerden iets na 10 uur terug toen alle werkzaamheden klaar waren. De Dorpstraat is enige tijd afgesloten geweest.

Overzicht