Felle brand in garage in Neer

maandag 30 oktober 2023

Neer - Maandag heeft een felle brand gewoed in een garage aan de Winterstraat in Neer. De brandweer kwam met meerdere blusvoertuigen ter plaatse en kon de uitslaande brand snel onder controle krijgen. Enkele woningen zijn uit voorzorg korte tijd ontruimd. Er was geen persoonlijk letsel en de oorzaak is onbekend.

Iets na 17.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in een garage. De garage, die geschakeld was met woonhuis, was gelegen aan de Winterstraat in Neer. Daar er vele meldingen binnen kwamen schaalde de hulpdiensten snel op naar een zogenaamde middelbrand. Dit houdt in dat er meerdere blusvoertuigen ter plaatse komen. Uiteindelijk heeft de brandweer zelfs opgeschaald naar grote brand. Het opgeroepen derde blusvoertuig hoefde  niet meer ter plaatse te komen toen bleek dat de aanwezige blusvoertuigen de situatie al onder controle hadden.

De gearriveerde brandweer trof een felle brand aan in een garage. De brand werd van meerdere kanten bestreden en door het kordate optreden  konden de vlammen snel geblust worden. Om 17.30 uur waren de meeste vlammen gedoofd en niet veel later kon door de brandweer het sein "Brand Meester" worden gegeven. Dat betekent dat er voldoende mensen en middelen ter plaatse zijn om de brand te bestrijden. 

Tijdens de brand werden de naburige woningen uit voorzorg korte tijd ontruimd. Omstreeks 18.00 uur waren de vlammen gedoofd maar zou de brandweer nog wel enige tijd bezig zijn met nabluswerkzaamheden. er raakte niemand gewond. Voor de getroffen bewoners werd de overkoepelende verzekeraarshulpdienst Salvage ingeschakeld om hen te helpen. De oorzaak van de brand is niet bekend, maar richtte aanzienlijke schade aan.

Overzicht