Brand Zeiljacht bij WSV Hertha te Roermond.

vrijdag 10 maart 2023

In de nacht van donderdag is omstreeks 23.30 uur een zeiljacht uitgebrand. De zeilboot lag aan een steiger bij de watersportvereniging Hertha te Roermond. Het is niet bekend of hier personen bij zijn betrokken.

Op donderdagavond is de brandweer met twee voertuigen uitgerukt naar WSV Hertha te Roermond, na een melding die werd gedaan vanuit bungalowpark "Oolderhuuske" aan de andere zijde van het water. Bij aankomst bleek het te gaan om een zeiljacht. De havenmeester wist niet te vertellen wie de eigenaar van het zeiljacht was.  Ook na onderzoek is de eigenaar niet direct te achterhalen. Omdat niet bekend is of er personen in de boot aanwezig waren heeft de brandweer samen met de reddingsbrigade de omgeving in het water afgezocht naar mogelijke slachtoffers. Hierbij zijn geen slachtoffers gevonden.

Omstreeks 03.00 uur is de boot afgeblust. Morgen wordt de boot grondig doorzocht op eventuele slachtoffers, en probeert men de oorzaak van de brand te achterhalen. Tevens gaat de politie op zoektocht wie de eigenaar van het zeiljacht is.

 

Overzicht