Brand in woning (zolder)

zaterdag 21 januari 2023

NEER - omstreeks 21.08 uur op zaterdag 21 januari 2023, is de brandweer met meerdere eenheden uitgerukt naar een melding van een zolderbrand in een woning, gelegen aan de Dries. Vermoedelijk is een ontplofte cv-ketel de oorzaak. Er zijn geen gewonden gevallen en er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Bij aankomst van de brandweer staan de bewoners buiten. Zij hebben de brandmelding zelf gedaan. Door snel ingrijpen van de spuitgasten, is de brand snel onder controle en kan het sein "brand meester" om 21.25 uur worden gegeven. 
De zolder heeft rook- en waterschade opgelopen. Om de bewoners bij te staan met de afhandeling hiervan en verdere schade te beperken, wordt de stichting "Salvage" opgeroepen. Ook zal worden bekeken, of ze de nacht in de woning kunnen doorbrengen. 

Waarschijnlijk is een ontplofte cv-ketel de oorzaak. De afdeling TBO (technisch brandonderzoek) van de VRLN (veiligheidsregio Limburg-Noord) zal hiernaar onderzoek verrichten. De brandweer is op dit moment de woning aan het ventileren. 
Het dak dat asbest bevat, is bespaard gebleven, omdat de binnenbrand zeer snel is geblust. Er zijn geen delen asbest vrijgekomen. 

Overzicht