Brand restaurant centrum Venlo

woensdag 25 oktober 2023

Venlo - Vandaag heeft er aan het einde van de ochtend kortstondig brand gewoed in het restaurant Mad Piano's in het centrum van Venlo. De hulpdiensten waren snel terplaatse om de brand onder controle te krijgen. Uit voorzorg heeft men een bewoner op de bovenverdieping verzocht het gebouw te verlaten. Na ongeveer een uur kon het sein brandmeester gegeven worden. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen.

Vandaag is om 11:40 uur bij de alarmcentrale van de brandweer een melding binnengekomen van een brand bij het restaurant Mad Piano's, gelegen op parade 19 in het centrum van Venlo. Het incident werd als middelbrand gemeld, maar werd snel daarna opgeschaald naar grote brand gezien de ligging in de oude binnenstad van Venlo en het verloop van de brand.

De brand woede aan de achterzijde in het restaurant waarop de brandweer heeft ingezet. Gelijktijdig heeft men de bovenverdiepingen gecontroleerd op de aanwezigheid van personen. Hierbij is een persoon aangetroffen die samen met de brandweer veilig het pand heeft kunnen verlaten. Tijdens de inzet heeft men met een grote ventilator aan de voorzijde de rook uit de benedenverdieping verdreven om goed zicht te kunnen houden ten behoeve van de inzet. Na ongeveer een uur kon het sein brandmeester gegeven worden.. Nadat de brandweer de bovenverdieping en het restaurant had gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide (CO) zijn deze vrijgegeven voor de eigenaren en de bewoners. De eigenaar/gebruiker is door de stichting Salvage opgevangen in het kader van nazorg en afhandeling van het incident. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen.

Overzicht