Brand Moveoo Roermond.

maandag 10 juli 2023

Roermond - Vanmiddag is de brandweer uitgerukt naar een brand op de 2e etage bij woongebouw van Moveoo op de Spoorlaan - Zuid. Het gebouw is ontruimd. Twee personeelsleden hebben tijdens een bluspoging rook ingeademd.

Even na vier uur is de brandweer uitgerukt naar een brand op de Spoorlaan-Zuid in Roermond. Op de kamer van een van de bewoners is brand ontstaan in het keukenblok. Tijdens de brand was niemand aanwezig op de kamer. Het gebouw is ontruimd waarbij ongeveer 50 personen zijn geëvacueerd. Twee bedrijfshulpverleners hebben bij hun bluspoging rook ingeademd. Zij zijn met de ambulance ter controle naar het ziekenhuis in Roermond  gebracht. 

De brand was snel geblust en is beperkt gebleven tot die ene woonruimte. De kamer heeft brand en waterschade opgelopen. De bewoners konden na het incident weer terug naar hun kamers. Voor de bewoner waar de brand heeft gewoed was nog een reserve woonruimte ter beschikking. Bij de  brand zijn twee tankautospuiten en een redvoertuig ingezet.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Het team brandonderzoek van de Veiligheidsregio Limburg - Noord doet onderzoek naar de brand. Over de toestand van de twee bedrijfshulpverleners is op dit moment niets bekend.

Overzicht