Brand in matras snel geblust in Velden

zondag 30 april 2023

Velden - In een woonzorg complex voor begeleid wonen aan de kloosterstraat heeft korte tijd brand gewoed in een kamer. Daar brandde een matras. De toegesnelde brandweer kon de brand snel blussen. Bij de brand raakte niemand gewond.

De brandweer werd iets na 18.00 uur opgeroepen voor een brand in een woongebouw aan de Kloosterstraat in Velden. Het gebouw, een woonzorg complex voor begeleid wonen herbergt 8 bewoners en in 1 kamer was brand ontstaan. Hier stond een matras in brand dat voor de nodige rookontwikkeling zorgde. De brandweer die met 2 voertuigen ter plaatse kwam, kon het kleine brandje snel blussen. De 8 bewoners van het complex waren op het moment dat de brandweer arriveerde, allemaal buiten. 1 bewoner werd door een gealarmeerde ambulance gecontroleerd maar bleek verder ongedeerd en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 

De brandweer zorgde dat het complex rookvrij werd gemaakt en voor verdere ondersteuning bij de schade afhandeling werd de stichting Salvage ingeschakeld. Salvage is een collectief van verzekeraars dat snel eerste schadebeperkende maatregelen kan treffen en een gedupeerde van brand hierbij  kan ondersteunen. Om 19.00 uur waren de werkzaamheden klaar en kon de brandweer huiswaarts. Hoe de brand in het matras is ontstaan, is niet duidelijk.

Overzicht