Brand in kelder ziekenhuis Sint Jans Gashuis

maandag 20 november 2023

WEERT - rond 19.45 uur, is de brandweer met meerdere blusvoertuigen uitgerukt naar een melding van een brand in de kelder van het ziekenhuis St. Jans Gasthuis, gelegen aan de Vogelsbleek. Door de brand in een meterkast, is de stroomvoorziening even uitgevallen. Er zijn geen gewonden en de patiëntenzorg is niet in gevaar geweest.

Bij aankomst van het eerste blusvoertuig, blijkt de brand te hebben gewoed in een meterkast op de röntgenafdeling in de kelder van het gebouw. Hierbij is de stroomvoorziening voor een korte tijd uitgevallen. De noodstroomvoorziening is direct automatisch ingeschakeld en heeft problemen voorkomen.

De brandweer is niet in actie hoeven te komen voor bluswerkzaamheden, want door aanwezig technisch personeel, is de brand direct geblust. Er is wel geassisteerd bij het verwijderen van de rook, die bij de brand is vrijgekomen. 

Een crisisteam van het St. Jans Gasthuis is direct opgeroepen en heeft de eventuele gevolgen voor het ziekenhuis, de patiëntenzorg en andere afdelingen in kaart gebracht. De afdeling ICT en technische mensen (in- en extern), hebben inmiddels de reguliere stroomvoorziening weer in orde gemaakt. De patiëntenzorg heeft geen hinder ondervonden van het incident. 

De stichting "Salvage" die namens de grote verzekeraars werkt, is opgeroepen om de eventuele schade in kaart te brengen en bijstand te verlenen hierin. Hoe de brand in de meterkast is kunnen ontstaan, is niet duidelijk.

Overzicht