Brand in garage van woonhuis Stramproy

zaterdag 8 april 2023

STRAMPROY - om 17.30 uur op zaterdag 8 april 2023, is de brandweer uitgerukt voor een brand in een garage van een woonhuis, gelegen aan de Demerstraat. De garage, en een carport zijn geheel uitgebrand. Een overkapping grenzend aan een woonhuis, heeft forse brand- en rookschade opgelopen. Er zijn geen gewonde personen en naast de vervuilende rook zijn er geen schadelijke stoffen in de lucht gekomen. De directe omgeving heeft nauwelijks last ondervonden van de brand. 

Bij aankomst van het eerste blusvoertuig, is de brand vanuit de garage doorgeslagen naar de carport; de eigenaar die de brand zelf heeft gemeld, heeft een caravan onder de carport uitgetrokken, waarna deze is geblust door de brandweerlieden. Het tweede blusvoertuig dat ook snel ter plaatse is, zorgt samen met het eerste voertuig, dat het woonhuis bespaart blijft van de vlammen; echter een overkapping loopt zware schade op.

Een aantal gasflessen wordt door de brandweerlieden uit de garage gehaald, waarna deze veilig worden gesteld; een aanwezige "oldtimer" in de garage, valt ten prooi aan de vlammen. 

Het sein "brand meester" wordt om 18.30 uur gegeven. Het nablussen zal nog enige tijd duren. Het team "brandonderzoek" van de brandweer zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. De politie ziet geen aanleiding voor een onderzoek. 
De stichting "Salvage", die namens de verzekeraars werkt, is opgeroepen om de bewoners (eigenaar) bij te staan. 

Overzicht