Brand in appartementencomplex

zaterdag 5 augustus 2023

SUSTEREN - om 03.42 uur is de brandweer met meerdere eenheden uitgerukt naar een melding van een brand in een appartementencomplex, gelegen aan de Bernhardlaan. Een persoon is overgebracht naar het ziekenhuis vanwege rookinhalatie. Alle bewoners zijn geëvacueerd. 

Bij aankomst van de brandweer, blijkt een matras in een berging op de begane grond in brand te staan. Door snel ingrijpen van de brandweer, kan erger worden voorkomen. De brand, die door enkele bewoners van de bovengelegen appartementen is gemeld, zorgt voor veel rook, waarbij koolmonoxide vrijkomt. 

Het sein "brand meester" is om 04.00 uur gegeven.

Vanwege de koolmonoxide, worden de bewoners van de appartementen, die inmiddels uit de woningen zijn gehaald, gecontroleerd door de opgeroepen ambulancevoorziening Limburg-Noord. Één persoon wordt overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere controle.
Deze mensen worden door de gemeente opgevangen en naar een andere locatie in de gemeente gebracht. Op dit moment is nog niet bekend wanneer ze terug kunnen keren. Voor de nazorg is de stichting "Salvage" opgeroepen. Zij zorgt namens de verzekeraars voor de afhandeling van de brand.

De brandweer gaat de appartementen en het centrale trappenhuis ventileren. Dit zal nog langere tijd in beslag nemen. Voor het onderzoek naar de oorzaak van de brand, is de afdeling TBO (technisch brandonderzoek) van de veiligheidsregio opgeroepen. Deze is op dit moment niet bekend.

 

 

Overzicht