Veiligheidsregio Limburg-Noord op weg naar de top drie

16 september 2020 - 16:14

Aanstaande vrijdag 18 september is het zover. Veiligheidsregio Limburg-Noord, waarvan GGD Limburg-Noord en Brandweer Limburg-Noord deel zijn, mag pitchen voor de jury van ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2020’ tijdens de Dragons’ Den in Utrecht.

Live kijken en meejuichen

De Dragons’ Den start om 15.00 uur. Tien overheidsorganisatie zetten deze middag hun beste beentje voor om bij de top drie terecht te komen. De pitch ondersteunt het bidbook dat de veiligheidsregio half augustus heeft ingediend. In verband met corona mogen alleen de pitchers deze middag in Utrecht aanwezig zijn. De Dragons’ Den is te volgen via een livestream. Veiligheidsregio Limburg-Noord mag als laatste pitchen rond 17.45 uur.

Reden van nominatie

Veiligheidsregio Limburg-Noord is genomineerd, omdat zij een bijzondere positie heeft vervuld in 2020. Enerzijds is de veiligheidsregio al bijzonder door de wijze waarop deze is georganiseerd: GGD/GHOR, Crisisbeheersing en Brandweer. Anderzijds doordat ze in deze COVID-19 crisis heeft laten zien hoe bijzonder goed deze combinatie kán werken. Zeker in de beginfase van de crisis, had de veiligheidsregio landelijk een koppositie. De veiligheidsregio deelde alle kennis en kunde, die was opgedaan tijdens de start van de crisis, met de rest van Nederland. Elke andere (veiligheids))regio heeft hier zijn voordeel mee kunnen doen en hoefde het wiel niet opnieuw uit te vinden. Naast de Covid-19 crisis kreeg Limburg-Noord ook met de grote brand Meinweg te maken, waarbij meer dan 4.000 inwoners werden geëvacueerd, terwijl de regio al brandhaard COVID-19 was.

Het vervolg

Aanstaande vrijdag maakt de jury tijdens de Dragons’ Den de drie finalisten bekend. Deze drie overheidsorganisaties krijgen de jury op bedrijfsbezoek. Op 5 november wordt één van de finalisten tijdens de Overheidsawards in de Ridderzaal, gekroond tot ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2020’.


  • Deel deze pagina: