Resultaten belevingsonderzoek hoogwater onder inwoners 

19 oktober 2021 - 11:01

Eind juli tot en met begin augustus is er een belevingsonderzoek georganiseerd door  veiligheidsregio Limburg-Noord onder inwoners van de Maas- en Roergemeenten in Noord- en Midden-Limburg. In totaal hebben 2.219 respondenten uit 13 gemeenten deelgenomen. Zij hebben aangegeven hoe ze het hoogwater in juli hebben beleefd. De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt voor lokale evaluaties door de gemeenten en zijn onderdeel van de evaluatie van de veiligheidsregio.

“Het is ontzettend waardevol dat zoveel inwoners hebben deelgenomen aan dit onderzoek” aldus voorzitter Scholten. “We zien in het onderzoek de grote mate van zelfredzaamheid en behulpzaamheid van onze inwoners (73% heeft hulp gekregen van anderen). We ontvingen van onze inwoners een 6,7. Dat laat zien dat we dingen goed hebben gedaan, maar het onderzoek laat ook ruimte voor verbetering zien.”

Onderdeel van evaluatie

Het doel van dit belevingsonderzoek was om een beeld te krijgen hoe de inwoners de periode van het hoogwater, de evacuatie en de communicatie ervaren hebben. Dit belevingsonderzoek onder inwoners wordt meegenomen in de evaluatie hoogwater, die op dit moment wordt uitgevoerd door een extern bureau. Het doel van deze uitgebreide evaluatie is om hiervan te leren voor toekomstige rampen of crises. De resultaten worden later dit jaar verwacht.
 

Lees hier het volledige onderzoek of de samenvatting.


  • Deel deze pagina: