Code oranje in Limburg

9 juli 2023

Waarschuwing: vanmiddag en vanavond worden stevige onweersbuien in het zuiden en oosten van Nederland verwacht. 

 

Vanmiddag en vanavond worden stevige onweersbuien in het zuiden en oosten van Nederland verwacht. De stevige onweersbuien trekken van zuidwest naar noordoost over het land. Hiervoor staat er in het oosten en zuidoosten code oranje uit. In de rest van het land geldt code geel. Waar de zwaarste buien precies zullen voorkomen is nog onzeker. Bij de buien is er kans op hagel, vooral in het oosten en zuidoosten mogelijk ook grote hagel. Ook kunnen windstoten voorkomen van 60-75 km/u, in het oosten en zuidoosten mogelijk zware windstoten van 75-100 km/u. Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van grote hagelstenen, blikseminslag en als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. Bovendien kan er in korte tijd veel neerslag vallen, hierdoor kan plaatselijk wateroverlast ontstaan.

Evenementen

Er worden dit weekend veel evenementen, kermissen en andere activiteiten georganiseerd. Ga jij naar een evenement toe? De organisatie van het betreffende evenement geeft actuele informatie over de situatie. Houd deze berichten goed in de gaten. 

 

Meer informatie over extreem weer

Op www.knmi.nl lees je actuele informatie over de weersverwachting. Op de pagina ‘extreem weer’ vind je meer informatie over wat je kunt doen bij extreem weer in Limburg-Noord. 

Laatste updates