Brand Meinweg gedoofd

24 april 2020 - 10:53

Het bluswerk van de talloze brandweermensen uit onze Veiligheidsregio, uit andere regio’s en Duitsland en België, aangevuld door Defensie en Staatsbosbeheer, heeft ervoor gezorgd dat de brand in de Meinweg is gedoofd. De inwoners van Herkenbosch zijn weer thuis.

Er kunnen op plekken echter nog kleine brandhaardjes en rook ontstaan. Daarom blijft een deel van Nationaal Park de Meinweg afgesloten. De noodverordening en ontheffing kunt u vinden op de website van de gemeente Roerdalen. Er blijven nog een aantal dagen brandweereenheden ter plaatse.

Inwoners weer thuis
Donderdagmiddag konden de inwoners van Herkenbosch weer terug naar huis. Burgemeester Monique de Boer vertelde dit tijdens de persconferentie. Ook bedankte zij de talloze hulpverleners voor hun geweldige inzet. De terugkeer gebeurde net als de evacuatie, in fases. De terugkeer is goed en rustig verlopen. De politie en de gemeente Roerdalen begeleidden deze terugkeer. Hierbij was aandacht voor de RIVM-maatregelen in het kader van corona.

Meer informatie
Op de website van de gemeente Roerdalen staat informatie voor de inwoners van Herkenbosch. Ook is er informatie te vinden over de meest gestelde vragen en antwoorden.


  • Deel deze pagina: