Brand Lottum onder controle

19 maart 2022 - 21:18
Actueel

Zaterdagmiddag 19 maart heeft er een brand plaatsgevonden in een loods aan de Zandterweg in Lottum. De brand is onder controle. Er vinden nog nabluswerkzaamheden plaats. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Verspreiding asbest in klein gebied

In een klein gebied rondom de loods zijn asbestdeeltjes aangetroffen – zie kaart. Aanwonenden worden persoonlijk ingelicht door de gemeente.

Gebied Zandterweg waar asbest is aangetroffen

Gebied afgezet 

Het gebied rondom de loods is afgezet, vanwege verder onderzoek, vanwege sanering en om verdere verspreiding te voorkomen via schoeisel en/of autobanden. In dit gebied kunnen brandresten liggen met asbest erin. Het advies is om deze brandresten niet aan te raken. 

Blootstelling asbest

Zonder blootstelling aan asbestdeeltjes is er geen gezondheidsrisico. Inademing van vrijgekomen losse vezels kan een risico voor de gezondheid vormen. Maar omdat de blootstelling tijdens deze brand waarschijnlijk van korte duur is geweest, is het risico verwaarloosbaar klein. Na de brand zijn er nauwelijks nog asbestvezels in de lucht. 

Meer informatie

Meer informatie over asbest: Asbest | GGD Limburg-Noord (ggdlimburgnoord.nl)
Voor verdere vragen, neem contact op met de gemeente Horst aan de Maas. Bereikbaar vanaf maandagochtend via (077) 477 9777.
 


  • Deel deze pagina: