Netwerkbijeenkomst klimaatverandering

23 oktober 2018

Op 24 oktober vindt de 4e Netwerkbijeenkomst van de beide Limburgse Veiligheidsregio’s plaats. Deze netwerkdag is voor (vitale) partners die onderdeel uitmaken van de crisisstructuur en staat in het teken van klimaatverandering: Wat is dat nou? Wat zijn feiten en wat is fictie? Wat betekent dit voor ons? Het gaat om het geven van duiding en context aan klimaatverandering en tevens een stukje bewustwording.

Het ochtenddeel wordt georganiseerd door Veiligheidsregio Limburg-Noord en Waterschap Limburg en wordt begeleid door weervrouw Margot Ribberink.
Van 1993 tot en met 2013 was ze te zien als weervrouw bij het RTL Weer op RTL 4. Ze presenteert het weerbericht op zowel radio als tv bij Omroep MAX en diverse regionale zenders. Naast het presenteren geeft Ribberink lezingen over het weer, klimaatveranderingen en duurzaamheid.

Het middagdeel staat het thema in teken van 'hitte zonder stress' en wordt verzorgd door het Waterschap Limburg. Het klimaat verandert en dat gaat sneller dan verwacht. Problemen door de klimaatverandering zijn al duidelijk zichtbaar. Bestuurders, ambtenaren en ondernemers bespreken dan op welke manier ze het beste de gevolgen van het veranderende klimaat kunnen aanpakken. Waterschap Limburg stelt twee keer € 15.000 euro beschikbaar voor bedrijven en startups die met innovatieve oplossingen komen tegen wateroverlast, droogte of hittestress. Drie initiatieven mogen tijdens het evenement hun oplossing live op het podium pitchen.