Blue Light Night bij Maastricht UMC+

17 december 2018

Diverse hulpverleners brengen vandaag een bezoek aan de kinderafdeling van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) in het kader van Blue Light Night. Bij de kinderafdeling zetten verschillende hulpverleningsvoertuigen hun zwaailichten aan waardoor een spectaculaire lichtshow ontstaat. Kinderen die naar buiten mogen kunnen de voertuigen van binnen en van buiten bekijken. Daarnaast bezoeken enkele hulpverleners de kinderen in het ziekenhuis. De paraatheid van de hulpdiensten is uiteraard gewaarborgd.

Rond 16.00 uur vertrekken de verschillende voertuigen vanaf Meldkamer Limburg in colonne naar het MUMC+. Politie, Brandweer, Ambulances, Koninklijke Marechaussee, Wensambulance en de reddingsbrigade zijn vertegenwoordigd en ook Duitse en Belgische hulpverleningsvoertuigen rijden mee. Al deze hulpverleners nemen in hun vrije tijd deel aan Blue Light Night en er wordt alleen gebruik gemaakt van voertuigen die op dat moment beschikbaar zijn.                  

Serenade van zwaailichten
Hulpverleners hebben van nature een grote maatschappelijke betrokkenheid en zetten zich graag in voor de mensen in onze samenleving die hulp nodig hebben. Een ziekenhuisopname is voor een kind en het gezin erg ingrijpend. De gezamenlijke hulpdiensten hopen dat de kinderen dankzij deze serenade van zwaailichten even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Kinderen die naar buiten mogen of hun broertjes/zusjes kunnen de voertuigen van binnen en van buiten bekijken. Om de rust niet te veel te verstoren wordt er geen gebruik gemaakt van de geluidssignalen.

Ontmoeting met echte politie-, brandweer- en ambulancepersoneel in uniform
Voor menig kind is het erg spannend om een brandweerman/vrouw, politieagent(e) of ambulancemedewerk(st)er in het echt te ontmoeten. Daarom zal een klein groepje hulpverleners in uniform de kinderen bezoeken. De kinderen krijgen de kans om met de hulpverleners in gesprek te gaan, hun uniform te bekijken en kleine activiteiten uit te voeren (bijv. vasthouden van boeien of wapenstok, verband aanleggen of een deurram vasthouden). De hulpverleners zullen tot slot een goodie bag uitdelen die door alle deelnemende hulpdiensten en hun partners is gevuld met leuke items.